Ministr Stropnický otevře výstavu fotografií z vojenských misí

17.04.2017 22:01

V úterý 18. dubna 2017 ve 14.00 hodin se v Táboře na hradě Kotnov v expozici Táborský poklad uskuteční slavnostní vernisáž druhého ročníku výstavy fotografií z vojenských misí „Ten druhý život“.

Ministr Stropnický otevře výstavu fotografií z vojenských misí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Vernisáže se zúčastní ministr obrany Martin Stropnický, starosta města Tábor Jiří Fišer, zástupce náčelníka Generálního štábu AČR – ředitel Společného operačního centra MO generálmajor Petr Mikulenka, ředitel Speciálních sil MO brigádní generál Karel Řehka, náčelník Vojenské policie brigádní generál Pavel Kříž, váleční veteráni a další zástupci Ministerstva obrany, Armády ČR a územní samosprávy.

Také v případě druhého ročníku výstavy fotografií půjde o putovní výstavu, která se od 18. dubna  do 5. listopadu 2017 představí v sedmi městech České republiky (Tábor, Plzeň, Karlovy Vary, Liberec, Vyškov, Ústí nad Labem a Pardubice), mimořádně ji také bude možno shlédnout v rámci expozice MO a AČR na veletrhu IDET. 

Záštitu nad výstavou převzal ministr obrany České republiky Martin Stropnický a představitelé všech měst či krajů, kde se výstava letos představí. 

Základní myšlenka výstavy zůstala stejná - přiblížit návštěvníkům činnost novodobých válečných veteránů a působení Armády ČR v zahraničních operacích. Fotografové se zaměřili zejména na prostředí, zvyky a obyvatele konkrétní země, ve které čeští vojáci po dobu svého působení žijí. V letošním roce se představí noví autoři z řad příslušníků Armády ČR, rotný Radek Venglář z mechanizované brigády v Hranicích, vojenská kaplanka nadporučice Gabriela Horáková z Vojenské akademie ve Vyškově nebo rotmistr Josef Spurný, nadpraporčík Jiří Švejda a kapitán Jan Czvalinga z letecké základny v Náměšti nad Oslavou.  Doplní je snímky profesionálních fotoreportérek Jarmily Štukové a Lenky Klicperové.

Slavnostní zahájení výstavy v Táboře bude doplněno prezentací vojenské techniky a ukázkou činnosti Vojenské policie a útvarů Armády České republiky z regionu.

Výstava bude letos doplněna také vydáním samostatné knihy, která bude obsahovat, mimo jiné, příběhy, rozhovory a fotografie s tématem působení českých vojáků v zahraničních operacích po roce 1990. Část výtěžku z prodeje knihy půjde ve prospěch Komunitního centra pro válečné veterány při Vojenské nemocnici Brno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…