Ministr Stropnický se setká s účastníky kurzu základní přípravy

02.10.2016 21:20

V pondělí 3. října 2016 nastoupí do kurzu základní přípravy k Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově na 550 nových rekrutů AČR, kteří zde absolvují tříměsíční základní výcvik. Jeho cílem je naučit vojáky základním dovednostem a znalostem nezbytným pro službu v AČR.

Ministr Stropnický se setká s účastníky kurzu základní přípravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Společně s nimi nastoupí více než 50 nových příslušníků Aktivní zálohy OS ČR. Ti se zde zapojí do šestitýdenního vojenského cvičení, které jsou povinni absolvovat všichni vojáci v aktivní záloze v prvním roce při prvním uzavření dohody o zařazení do aktivní zálohy. Komplexní polní výcvik v závěru kurzu prověří znalosti a dovednosti záložníků při plnění bojových úkolů ve ztížených podmínkách a ochraně objektů důležitých pro obranu státu.

Novinkou bude nástup 16 občanů na dobrovolné vojenské cvičení. Dobrovolné vojenské cvičení je dobrovolnou přípravou vojáka v záloze. Tato forma základní přípravy je určena pro vojáky v záloze, kteří nevykonali vojenskou činnou službu a požádali o účast na dobrovolném vojenském cvičení. Získané znalosti, dovednosti a návyky těchto dobrovolníků po ukončení výcviku odpovídají svou úrovní přípravě vojáků AZ.

S novými rekruty AČR, novými příslušníky Aktivní zálohy i občany nastupujícími na dobrovolné vojenské cvičení se v pondělí 3. října 2016 setká ministr obrany ČR Martin Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky