Ministr Ťok: Centrální registr vozidel v minulosti provázela řada problémů, jsem proto rád za transparentní tendr

02.08.2016 21:08

Do nové soutěže na provozovatele Centrálního registru vozidel (CRV) se přihlásilo pět firem. Ministerstvo dopravy dnes otevřelo obálky s nabídkami uchazečů, ty nyní podrobně posoudí hodnotící komise. Předložené nabídky slibují úsporu v řádu desítek milionů korun na této IT službě. Nový provozovatel zároveň zajistí i rozvoj systému. Smlouvu s novým provozovatelem chce ministerstvo uzavřít do konce letošního roku.

Ministr Ťok: Centrální registr vozidel v minulosti provázela řada problémů, jsem proto rád za transparentní tendr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Zájem o provozování registru vozidel mají společnosti S.ICZ a.s., O2 IT Services s.r.o., OKsystem a.s., AutoCont CZ a.s. a sdružení společností T-Mobile Czech Republic a.s. a COMMIT, spol. s r.o. Formální požadavky splnili všichni uchazeči, nikdo nemusel být vyloučen. Uchazeči předložili nabídkovou cenu za čtyřletý provoz registru. Nabídky přitom naznačují, že stát na pořízení této služby oproti současným nákladům ušetří.

Délka zakázky nebude vymezená pevným časovým obdobím. Její celková cena ovšem nesmí překročit 165 milionů bez DPH. Po dosažení tohoto limitu bude smlouva ukončena. Pokud se stát rozhodne vyměnit dodavatele dříve, bude moci službu vypovědět ve lhůtě 12 měsíců.

„Centrální registr vozidel v minulosti provázela řada problémů a ministerstvo dopravy opakovaně odkládalo soutěž na jeho správce. Proto jsem rád, že jsme připravili transparentní výběrové řízení a definovali, jak by se měl systém vylepšit. Podmínky tendru jsme sladili s požadavky antimonopolního úřadu a doufám, že se nám soutěž podaří úspěšně dotáhnout do konce,“  uvedl ministr Dan Ťok.

Ministerstvo dopravy soutěž na nového provozovatele registru vozidel vypsalo už loni v dubnu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale zakázku kvůli některým výhradám zrušil. Ministerstvo proto výběrové řízení v červnu vypsalo znovu. V zadávacích podmínkách nové soutěže MD zohlednilo výhrady antimonopolního úřadu k tomu, jak mají být definovány požadavky na vzdělání členů realizačního týmu dodavatele. Nic by tedy již nemělo bránit tomu, aby byla soutěž úspěšně dokončena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…