Ministr Ťok: Cyklostezky budou bezpečnější, SFDI poskytne 691 milionů korun

20.04.2015 21:28

Z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) budou také v roce 2015 poskytnuty finanční příspěvky na využití nových technologií, zvyšování bezpečnosti dopravy, výstavbu a údržbu cyklistických stezek.

Ministr Ťok: Cyklostezky budou bezpečnější, SFDI poskytne 691 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Výbor SFDI schválil celkem 214 žádostí, mezi které bude rozdělen příspěvek ve výši 691 milionů korun.

V rámci programu zaměřeného na nové technologie bylo Výborem SFDI schváleno 19 žádostí s příspěvkem ve výši 177,5 milionů korun. Příspěvek je určen na průzkumné a projektové práce, studijní a expertní činnosti, které jsou zaměřené na výstavbu, modernizaci a opravy silnic a dálnic, vnitrozemských vodních cest a železniční infrastruktury.

Nejvíce žádostí bylo podáno v rámci programu Zvyšování bezpečnosti dopravy, který je kromě bezpečnosti zaměřen také na zpřístupňování dopravy osobám s omezenou schopností pohybu a orientace. Výborem SFDI bylo v rámci tohoto programu schváleno celkem 178 žádostí, mezi které bude rozděleno celkem 430,5 milionů korun. V rámci programu na Výstavbu a údržbu cyklistických stezek bylo schváleno 17 žádostí s příspěvkem ve výši bezmála 83 milionů korun.

„Věřím, že poskytování těchto příspěvků má smysl. Již byla vyhlášena také druhá kola programů zaměřených na cyklistické stezky a na bezpečnost. Předpokládám, že této příležitosti využijí jak noví žadatelé, tak ti, kteří nebyli úspěšní v rámci prvního kola například z důvodu chyb v dokumentaci,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.
Druhé kolo příspěvkového programu zaměřeného na cyklostezky bylo vyhlášeno s termínem podání žádostí do 1. června 2015.

Zájemci o příspěvek v rámci programu zvyšujícího bezpečnost musí své žádosti podat do 19. června 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.