Ministr Ťok: Jsem rád, že můžeme po letech ukončit monopol na výrobu registračních značek

28.11.2016 21:10

Ministerstvo dopravy uzavře smlouvu s novým dodavatelem registračních značek. Společnost SPM – Security Paper Mill, která v otevřené soutěži zvítězila, začne značky dodávat zhruba do tří měsíců od podpisu smlouvy.

Ministr Ťok: Jsem rád, že můžeme po letech ukončit monopol na výrobu registračních značek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Na setkání do Pardubic přijel také ministr dopravy Dan Ťok

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zamítl návrh společnosti Hicon, která chtěla předběžným opatřením smlouvu s novým dodavatelem zakázat. Nyní tedy uzavření smlouvy nic nebrání.

 

„Jsem rád, že můžeme uzavřít smlouvu a po letech ukončit monopol na výrobu registračních značek. Tuto službu nebyl žádný z mých předchůdců schopen vysoutěžit. Díky tendru přitomza běžnou tabulku budeme platit 45 korun místo současných 77 korun. V příštích čtyřech letech tak ušetříme více než 100 milionů korun,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.  

 

Hodnotící komise ministerstva dopravy vybrala jako vítěze tendru na dodavatele registračních značek společnost SPM – Security Paper Mill, a. s., která nabídla v tendru nejnižší cenu. Pokud bude soutěž úspěšně uzavřena, bude vítězná společnost dodávat státu registrační značky po dobu čtyř let. Cena je závazná po celé toto období.

 

Tendru se zúčastnily firmy SAMDI, s.r.o., SPM – Security Paper Mill, a. s., ELTODO, a. s., a státní podnik Státní tiskárna cenin. Hodnotící komise žádnou nabídku nevyřadila, vybrala společnost s nejnižší cenovou nabídkou. Žádný z účastníků soutěže nepodal námitky vůči zadávací dokumentaci.

 
Cílem soutěže byla finanční úspora a také ukončení dlouholetého monopolu na tuto významnou veřejnou zakázku. Na vypsání soutěže ministerstvo spolupracovalo s externí právní kanceláří a poradcem z oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…