Ministr Ťok: Když se dohodne Pepík s Frantou, že jedou spolu, je to jejich věc

16.08.2017 19:56

Projev na 9. schůzi Senátu dne 16. 8. 2017 k návrhu zákona, kterým se mění zákon o o silniční dopravě

Ministr Ťok:  Když se dohodne Pepík s Frantou, že jedou spolu, je to jejich věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Vážená paní předsedkyně, vážené paní senátorky, vážení páni senátoři, tak já bych chtěl reagovat na pár věcí, které tady byly. Předně – sice to nepatří do toho zákona, ale příští týden jedu na místo... Tak dálnice je zprovozněna, ona není otevřena, ale jedu na místo a budu jednat s geology, jak to vidí. A už je potřeba udělat nějaké rozhodnutí, takže příští týden by mělo padnout.

Co se týče tohoto zákona, víte, ta oblast sdílené ekonomiky – teď to vezmu k poznámce pana senátora Valenty, to je věc, která je novým fenoménem a velmi těžko se na něj úplně jednoduše reaguje. Protože ona ta sdílená ekonomika sice vypadá hezky, vy si můžete všechno najít na internetu. Ale nenajdete tam např. takovou jednoduchou věc, jestli ten řidič, který vás vede, má pojištěné auto a má pojištěná sedadla. A tady stát má nějaké povinnosti vůči veřejné službě. Nebo službě, kterou poskytuje někdo, a nemůžeme nechat cestující v situaci, kdy... Když se dohodne Pepík s Frantou, že jedou spolu, tak je to jejich věc, ale jestliže to je v oblasti regulované služby, tak asi to úplně jednoduché není. To je první věc.

Co se týče těch poznámek, které tady přednášel pan senátor Doubrava, já se domnívám, že ty věci, které on říkal, by bylo možno vyřešit v té prováděcí vyhlášce a že by nebylo nutno proto tento zákon měnit, ale to je potom na zvážení. Takže já bych vás ještě jednou rád požádal o schválení toho zákona, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou. Děkuji.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.