Ministr Ťok: Kopnout si do ministra je zajisté více sexy než kopat do dětí

30.07.2017 10:07

Komentář ministra Dana ťoka na Facebooku k rozkladu, jímž Děti země napadli povolení výstavby pokračování dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic

Ministr Ťok: Kopnout si do ministra je zajisté více sexy než kopat do dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Kopnout si do ministra dopravy je zajisté více sexy než kopat do dětí, zvláště když jsou to poloviční siroty a jejich matkou je Země. Podle Martina Jaroše jsem s nimi navíc zřejmě spolčen a jejich obstrukce nám jen pomáhají, abychom si mohli s dálnicemi dávat „oraz“. Tolik říše fantazie podle Jaroše. Ve skutečném světě hrozí pouze to, že výstavba pokračování dálnice D11 z Hradce Králové do Smiřic může nabrat několikaměsíční zpoždění díky tomu, že Děti Země napadly stavební povolení a Ministerstvo dopravy musí řešit jimi podaný rozklad.

Podané rozklady mají jediný cíl: zdržovat, zavalit úřady dalším papírováním a nikoliv chránit přírodu a člověka. Důsledkem je pravý opak: pokračující zahlcení obcí tranzitní dopravou s negativními dopady na životní prostředí i bezpečnost. Spolek Děti Země uplatňuje svou obvyklou procesní zdržovací taktiku, kdy v rámci rozkladu požaduje přezkoumat všechna podkladová závazná stanoviska příslušnými nadřízenými orgány podle správního řádu.

V praxi to znamená ověřování a potvrzování všech dokumentů, vyrozumění všech účastníků stavebního řízení, až poté je možné rozhodnout a vydat pravomocné stavební povolení. Naším zájmem je rozhodnout o rozkladu co nejdříve, aby se mohlo začít stavět, každému soudnému člověku ale musí být jasné, že to nejde ze dne na den.

Faktem také je, že po letech stavebního útlumu, kdy nejen že nebyly zahajovány nové stavby, ale zásadně vázla i jejich příprava, jsme na Ministerstvu dopravy za poslední roky dokázali výrazně zrychlit tempo příprav nových staveb. Jen v letošním roce chceme zahájit výstavbu 140 kilometrů nových dálnic. Pár měsíců zdržení nemůže nic změnit na faktu, že jsme výstavbu dálnic konečně rozhýbali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.