Ministr Ťok: Máte připomínky k fungování bodového systému nebo k připravované legislativě? Pošlete nám je

15.04.2016 21:46

U příležitosti 10 let od zavedení bodového systému vyzývá ministr Dan Ťok veřejnost k širší diskuzi o připravované legislativě.

Ministr Ťok: Máte připomínky k fungování bodového systému nebo k připravované legislativě? Pošlete nám je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Ministerstvo dopravy připravilo návrh změn v postihování a bodování řidičů a nyní tento návrh předkládá veřejnosti, která bude mít 30 dní, aby zaslala jakékoli své nápady či připomínky na zřízenou e-mailovou adresu pripominky@mdcr.cz.

Sazby pokut se za posledních let výrazně neměnily a nízké jsou i v evropském srovnání. Cílem Ministerstva dopravy je výrazněji postihovat závažné a vědomé přestupky, které ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Proto navrhujeme zpřísnění sankce za nejzávažnější přestupky (ve správním řízení až 75 000 Kč) a chceme přehledný a férový systém pro řidiče v podobě jedné sazby blokové pokuty u závažných přestupků (5 000 Kč, 2 500 Kč a 1 500 Kč). Navrhovaná změna zahrnuje i zavedení principu dvakrát/třikrát a dost.

Ke stažení připravilo ministerstvo tabulkový souhrn změn, odůvodnění i dvě varianty znění zákona. „K těmto podkladům se již vyjádřila odborná veřejnost a nyní se obracíme se stejnou prosbou i na širokou veřejnost. Máte-li zajímavé podněty k fungování bodového systému nebo k připravované legislativě, pošlete nám je,“ uvedl ministr Dan Ťok.

Lhůta pro odeslání Vašich připomínek a nápadů je do 13.5.2016, poté budou všechny Vaše podněty prostudovány a předány k diskuzi na úrovni Ministerstva dopravy. Průběžně budou vybrané změny prezentovány i na sociálních sítích Twitter a Facebook, kde jsme pro Vás založili i novou stránku „nový bodový systém“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.