Ministr Ťok: Otevřeli jsme možnost pro přímé linky do Bahrajnu

25.01.2016 15:12

Ministr Dan Ťok podepsal v Bahrajnu dvoustrannou dohodu mezi Českou republikou a Bahrajnským královstvím.

Ministr Ťok: Otevřeli jsme možnost pro přímé linky do Bahrajnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Při příležitosti mezinárodní letecké přehlídky BIAS 2016 v Bahrajnu v pátek 22. ledna ministři dopravy Dan Ťok a Kamal Bin Ahmed Mohammed podepsali dvoustrannou dohodu o letecké dopravě mezi Českou republikou a Bahrajnským královstvím. Je předpokladem pro budoucí pravidelný provoz do Bahrajnu.

Sjednání dvoustranné letecké dohody bylo podmínkou bahrajnské strany pro další provoz Českých aerolinií (ČSA) a přináší posílení vzájemných vztahů a zejména právní jistotu do vzájemných vztahů v oblasti civilního letectví. Je vyústěním vzájemné spolupráce mezi oběma zeměmi, které probíhala už v 90. letech minulého století. Tehdy ČSA zajišťovaly přímý letecký provoz mezi ČR a Bahrajnem pouze na základě prozatímního provozního oprávnění. Přestože dohodu se již v roce 2001 podařilo sjednat, formálně nikdy nevstoupila v platnost. „Už dříve jsme Bahrajn využívali jako mezilehlého bodu při dálkových letech ČSA do Bangkoku. A nyní jsme konečně podepsáním vzájemné dohody s Bahrajnem otevřeli možnost i pro přímé linky do Bahrajnu. Věřím, že jich čeští dopravci do budoucna využijí,“řekl ministr dopravy Dan Ťok.

A ktuálně čeští dopravci o zahájení pravidelného provozu do Bahrajnu neuvažují a zahájení přímého provozu nelze aktuálně očekávat ani z bahrajnské strany.Oblast Perského zálivu je však trvalým předmětem českého zájmu. Dohoda pak v každém případě nabízí široké možnosti komerčního využití pro letecké dopravce obou stran a současně moderní smluvní rámec a právní jistotu ve vzájemných vztazích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…