Ministr Ťok dojednává lepší propojení s Polskem

25.03.2015 18:32

Ve středu 25. a ve čtvrtek 26. března se v Bratislavě a Žilině koná zasedání ministrů dopravy zemí V4. Zástupci Česka, Maďarska, Polska a Slovenska jednají o rozvoji dopravní infrastruktury v rámci sítě TEN-T, možnostech zlepšení vzájemné spolupráce a zvýšení efektivity využití finančních prostředků z programu pro propojení Evropy CEF.

Ministr Ťok dojednává lepší propojení s Polskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Jednání se účastní rovněž zástupce rakouského ministerstva dopravy Herbert Kasser, komisařka pro dopravu Violeta Bulc a koordinátor Baltsko-jaderského koridoru Kurt Bodewig.

O současném stavu železničního a silničního propojení Česka a Polska bude ministr dopravy Dan Ťok jednat s polskou ministryní Marií Wasiak.

Diskutována bude jak problematika peážní dopravy, tak otázka možné spolupráce v oblasti společných studií k vysokorychlostním železničním spojením do Katovic a do Vratislavi. Ministr Ťok se mimo hlavní fórum setká také s koordinátorem Baltsko-jaderského koridoru Kurtem Bodewigem se kterým bude řešit otázku železničního spojení na trase Katovice – Ostrava – Brno – Vídeň. 

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.