Ministr Vojtěch: Celé zdravotnictví čeká spoustu reforem

08.11.2019 21:01

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci Zdravotnictví 2020

Ministr Vojtěch: Celé zdravotnictví čeká spoustu reforem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Celé zdravotnictví se včera sešlo na odborné konferenci Zdravotnictví 2020. Ve svém vystoupení jsem bilancoval, co se nám za poslední rok povedlo odpracovat, a představil jsem další plány. A rozhodně jich není málo.

Pokračujeme v reformě primární péče, reformujeme péči o duševní zdraví, zvýšíme dostupnost léčiv pro pacienty v lékárnách, zrychlíme vstup moderních a drahých léků a léků na vzácná onemocnění do systému, prosadíme nový zákon o odškodnění za újmu způsobenou povinným očkováním, nastartujeme v praxi projekt DRG Restart a zlepšíme dostupnost zdravotní péče a začneme ji taky měřit.

Hodně jsem hovořil i o úhradové vyhlášce na příští rok, která přináší celou řadu pozitivních novinek pro pacienty. Kromě toho již druhým rokem vznikla na základě konsenzu, který hledají poskytovatelé a zdravotní pojišťovny u společného stolu. Vytvořili jsme spravedlivé prostředí, ve kterém jsou důležité všechny segmenty, nejen nemocnice.

Zdůraznil jsem, že budujeme zdravotnictví od spodu tak, jak se má budovat. Bavíme se s poskytovateli a hledáme nejenom zdroje, ale také kritéria a motivace k zajištění lepší dostupnosti zdravotní péče a vyšší kvality služeb pro pacienty. To je totiž to klíčové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…