Ministr Zaorálek: Aplikace by mohly umožnit konání kulturních akcí s větším počtem lidí

17.04.2021 9:25

Komentář na facebookovém profilu k rozvolňování v kultuře

Ministr Zaorálek: Aplikace by mohly umožnit konání kulturních akcí s větším počtem lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Včera jsme jednali s novým ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem o strategii rozvolňování v kultuře. Společně s několika zástupci různých oblastí kultury jsme panu ministrovi zdůraznili naprostou nezbytnost rychlého vytvoření konkrétního plánu, který při zlepšování epidemické situace umožní postupný návrat kulturního života. Ministr Arenberger nám slíbil, že vytvoříme společnou pracovní skupinu, která na základě podnětů Ministerstva kultury a kulturní obce připraví plán, co a za jaké epidemické situace bude konkrétně pro různý typ kulturních akcí a institucí možné.

Mluvili jsme také o využití mobilních aplikací, které budou evidovat informace o testování/očkování/prodělání COVIDu. Ty by mohly umožnit konání kulturních akcí s větším počtem lidí tak, aby nebyly prodělečné. Jsme také domluveni, že již v květnu začneme s pilotními projekty v živé kultuře, které by mohly ukázat, jak by mohla tato koronavirovou epidemií velmi postižená oblast začít zase vítat své fanoušky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…