Ministr Zaorálek: Jsme schopni uskutečnit šestinásobně víc projektů ekonomické diplomacie

26.06.2017 16:53

Ve dnech 26. - 30. června 2017 se v Černínském paláci koná pravidelná výroční Konference ekonomických radů MZV ČR, kteří působí na zastupitelských úřadech České republiky v zahraničí, a ředitelů zahraničních kanceláří agentury CzechTrade. Konferenci zahájil ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a jako hlavní host vystoupil předseda vlády Bohuslav Sobotka. K ekonomickým diplomatům promluvili i místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček, ministr zemědělství Marian Jurečka a zástupci asociací a úspěšných exportních firem.

Ministr Zaorálek: Jsme schopni uskutečnit šestinásobně víc projektů ekonomické diplomacie
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Představitelé české ekonomické diplomacie diskutují o novinkách v oblasti podpory ekonomické diplomacie, o nových obchodních příležitostech v teritoriích svého přidělení a o vylepšení služeb, které poskytují českým exportérům.

„Největším úspěchem je bezesporu vznik Společného fondu ekonomické diplomacie, do něhož přispívají kromě ministerstva zahraničí i rezorty zemědělství, obrany, průmyslu a obchodu, místního rozvoje a také Úřad vlády. Díky tomu jsme letos schopni uskutečnit šestinásobně víc projektů ekonomické diplomacie než před třemi lety,“ uvedl ministr Zaorálek. Šéf české diplomacie současně představil již čtvrté aktualizované vydání Mapy globálních oborových příležitostí.

Ekonomičtí diplomaté se v rámci konference seznámí s hodnocením jednotlivých zastupitelských úřadů a budou se věnovat standardizaci služeb Klientského centra pro export, projektům ekonomické diplomacie a ekonomickému zpravodajství.

Ve dnech 28. a 29. června 2017 se v Top Hotelu Praha (Blažimská 1781/4, Praha 4) uskuteční konzultace ekonomických radů a ředitelů zahraničních kanceláří agentury CzechTrade se zástupci české podnikatelské sféry.

Porada ekonomických radů 2017

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.