Ministr Zaorálek: Na situaci na Ukrajině nezapomínáme

03.07.2016 13:17

Ministr Zaorálek debatoval o budoucnosti Ukrajiny.

Ministr Zaorálek: Na situaci na Ukrajině nezapomínáme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek koncem června v Černínském paláci posnídal s vybranými ukrajinskými experty, kteří do ČR zavítali v rámci projektu Quo vadis Ukraine. Debaty se zúčastnilo šest členů tzv. Nestor group, neformální skupiny ukrajinských akademiků, analytiků a ekonomů, kteří se věnují transformaci Ukrajiny a strategické vizi její budoucnosti.

„Také tato schůzka je dokladem toho, že i v čase, kdy se velká část pozornosti obrací k Brexitu, nezapomínáme na další zásadní témata, jako je situace na Ukrajině,“ uvedl při této příležitosti ministr Zaorálek. Šéf české diplomacie se zajímal především o názor ukrajinských expertů na situaci v zóně konfliktu na východní Ukrajině a na aktuální stav reformního procesu na Ukrajině, včetně otázky podpory obyvatel nové vládě. Dále účastníci debatovali také o situaci v Rusku, o vztazích Ukrajiny s okolními státy a o aktuálním dění ve východoevropském regionu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě