Ministr Zaorálek: Rada ČT by měla respektovat zákon

24.11.2020 19:28

Znepokojuje mě chaos, který v posledních dnech vyvolává jednání Rady ČT. Při odvolání dozorčí komise Rada ČT zřejmě úplně ignorovala znění zákona.

Ministr Zaorálek: Rada ČT by měla respektovat zákon
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Dozorčí komisi nelze vinit ze spáchání nějakého kolektivního zločinu. Odvolat lze pouze jednotlivé členy a pouze z důvodů, které jsou v zákoně přesně definovány. Nic z toho Rada nedodržela. Pokud se protizákonně odvolaní členové odvolají či podají žalobu k soudu, může být výsledkem miliónová škoda způsobená ČT. Kuriózní výsledek působení Rady, jejíž noví členové si chtěli údajně posvítit na řádnost hospodaření ČT.

Česká televize není nekritizovatelná, ale veškerý postup její Rady se musí vždy řídit příslušnými pravidly a zákonem. Vyzývám Radu ČT, aby skoncovala s diletantismem, postupovala napříště odpovědně a kompetentně a neprohlubovala svými kroky nejistotu a chaos. Volba nové dozorčí komise by za této situace byla jen další eskalací problémů, které Rada ČT v posledních dnech svým postupem vytvořila.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …