Ministr Zaorálek jednal s ministrem zahraničí Portugalska

29.08.2017 10:52

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek přijal 28. srpna 2017 v Černínském paláci ministra zahraničí věcí Portugalské republiky Augusta Santose Silvu, který ve dnech 27. až 29. srpna 2017 uskutečnil pracovní návštěvu České republiky.

Ministr Zaorálek jednal s ministrem zahraničí Portugalska
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministři se během setkání shodli na potřebě pravidelných politických konzultací a prohloubení bilaterální ekonomické spolupráce. Hovořili také o cestovním ruchu, který se díky posílení přímých leteckých spojů mezi oběma zeměmi v uplynulých letech úspěšně rozvíjí.

„Za minulý rok navštívilo Portugalsko 40 000 Čechů. Do ČR naopak zavítalo 38 000 Portugalců. Čísla za letošní rok navíc v této oblasti vykazují až 70% nárůst,“ uvedl ministr Lubomír Zaorálek.

Portugalský ministr zahraničních věcí byl zároveň letošním zahraničním hostem každoroční porady českých velvyslanců, kde vystoupil se svým projevem v zahajovacím bloku. „Poděkoval jsem ministru Silvovi, že přijal mé pozvání vystoupit před českým diplomatickým sborem a seznámil nás s portugalským pohledem na řadu unijních a zahraničněpolitických témat. Jsem také velmi rád, že jsem mohl portugalského partnera uvítat po jedenácti letech v Praze,“ doplnil na závěr setkání ministr Zaorálek.

V rámci návštěvy ČR se ministr Santos Silva sejde dále s předsedou vlády České republiky Bohuslavem Sobotkou a s předsedou zahraničního výboru PSP Karlem Schwarzenbergem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu