Ministr Zaorálek se účastní zasedání Rady pro zahraniční věci

18.07.2016 10:19

Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek se 18. července 2016 v Bruselu účastní v čele české delegace zasedání Rady pro zahraniční věci.

Ministr Zaorálek se účastní zasedání Rady pro zahraniční věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Jednání Rady bude předcházet společná snídaně ministrů s ministrem zahraničních věcí USA Johnem Kerrym, kde se bude hodnotit pokrok v řešení krizových situací v Sýrii a Libyi, v Afghánistánu a věnovat se bude i vztahům s Ukrajinou a Ruskem.

Vysoká představitelka Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federica Mogheriniová ve svém úvodním vystoupení na zasedání Rady seznámí ministry s bilancí diplomatických aktivit k dosažení cílů klimatické politiky EU a s přístupem Unie k budování kapacit na podporu bezpečnosti a rozvoje ve třetích zemích.

Rada také posoudí strategii unijních vztahů s Čínou

Ministři budou diskutovat o vztazích EU s Latinskou Amerikou, konkrétně se zaměří na zhodnocení vztahů EU s Kubou a Kolumbií, krizovou situaci ve Venezuele a přípravu ministerského zasedání EU a Společenství latinskoamerických a karibských států (CELAC) v říjnu 2016 v Dominikánské republice. Rada také posoudí strategii unijních vztahů s Čínou.

V rámci debaty o Evropské globální strategii se ministři budou věnovat rozpracování následných kroků a v návaznosti na červnovou Evropskou radu se budou zabývat naplňováním stěžejních aktivit EU v oblasti migrační politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…