Ministr kultury Herman vede vládní delegaci do Státu Izrael

25.10.2015 15:21

Premiér Sobotka pověřil ministra Hermana vedením české delegace do Izraele ve dnech 25. – 28. 10. 2015. Pracovní návštěva se uskuteční při příležitosti 25. výročí obnovení diplomatických styků ČR se Státem Izrael.

Ministr kultury Herman vede vládní delegaci do Státu Izrael
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Členkami české vládní delegace jsou i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. V návaznosti na předchozí jednání členů obou vlád povedou čeští ministři bilaterální rozhovory se svými izraelskými protějšky.

Během pobytu v Izraeli se ministr Herman s delegací zúčastní například slavnostního otevření Zahrady Václava Havla v Jeruzalémě, divadelního představení Antiwords českého uskupení Spitfire Company, slavnostního odhalení instalace podpisu Václava Havla v hotelu King David v Jeruzalémě, při kterém hostům zahraje České filharmonické kvarteto. Delegace se setká s českými krajany v Izraeli, zúčastní se slavnostní prezentace knihy Michaela Žantovského o Václavu Havlovi na českém velvyslanectví za přítomnosti autora knihy, a odhalí lavičku Václava Havla v kampusu telavivské university. S těmi, kdo přežili hrůzy holocaustu, se členové delegace setkají v kibucu Givat Haim Ikhud. Navštíví pak také museum Beit Theresienstadt. V předvečer oslav státního svátku se delegace zúčastní slavnostní recepce v rezidenci velvyslance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…