Ministryně Černochová: Tento tweet je stále platný, protože ty rakety byly ruské provenience

12.10.2023 12:12

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 12. října 2023 – odpověď na interpelaci poslance Kolovratníka k zveřejněnému tweetu po dopadu raket na polské území

Ministryně Černochová: Tento tweet je stále platný, protože ty rakety byly ruské provenience
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Vážená paní předsedající, milí kolegové, kolegyně.

Děkuji za tu interpelaci panu poslanci Kolovratníkovi. Ten můj tweet on tady přečetl. Já k tomu doplním následující. Byla jsem v ten den, kdy ty rakety dopadly na polské území, tak jsem byla na jednání FAC v Bruselu, pamatuju si to úplně přesně. Vystoupila jsem z letadla ve Kbelích a dostala jsem tyto informace, které mě samozřejmě chodí od zpravodajských služeb i od kolegů z Ministerstva obrany.

Nejprve jsem dostala informaci o tom dopadu té ruské rakety, že se zjišťují další podrobnosti. Následně jsem, pane kolego Kolovratníku, v 19:48 dostala informaci, že podle všeho ruské rakety opravdu dopadly na území Polska. V 19:48. Proto jsem v 21:15 napsala tento tweet. A tento tweet je stále platný, protože ty rakety opravdu byly z ruské provenience, byly vyrobeny v Rusku, takže i vlastně ty první zpravodajské služby, které monitorovaly situaci na místě a viděly, že se jedná o výrobek - jako ruskou raketu, tak zřejmě posílaly tuhle tu informaci.

Pak jsem dostala informaci o tom, že bude zasedat bezpečnostní rada státu Polska. Bezpečnostní rada státu Polska dělala nějakou tiskovou konferenci zhruba kolem deváté hodiny a ještě ve 22:51 jsem, pane kolego Kolovratníku, dostala informaci, že Poláci se pořád přiklánějí k ruské raketě, ale že USA nevylučuje ukrajinský systém S-300. Takže tolik k tomu mému tweetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Černochová by si měla řadu věcí ověřit než otevře ústa,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 12.10.2023 12:50:34
protože musí vědět o lživé propagandě Kyjeva. Jen namátkou - rakety na Polsko poslala Ukrajina, nikoliv Rusové , jak Kyjev tvrdil, tržiště nebombardovali Rusové, ale ukrajinské zbraně, Rusové nestříleli sami na sebe v záporožské elektrárně, ale byli to Ukrajinci, kteří stříleli na JE. Americké zbraně se do rukou Hamásu dostaly údajně z Ukrajiny přes černý trh, Ukrajina tvrdí, že se jedná o trofejní zbraně ukořistěné Ruskem, které mají zdiskreditovat Ukrajinu. Možná pí. Černochové unikly i zprávy z OSN, kde Doněck požaduje navrácení dětí, které byly ukradeny a údajně vyvezeny do zahraničí. Rusové také v OSN požadují jména obětí v Buči. Uvídíme, co se časem dovíme.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…