Ministryně Dostálová: Přicházíme s dotací, která podpoří ubytovatele v menších obcích i hotely ve velkých městech

30.08.2020 11:17

Evropská komise udělila notifikaci programu COVID – Ubytování.

Ministryně Dostálová: Přicházíme s dotací, která podpoří ubytovatele v menších obcích i hotely ve velkých městech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Více jak 95 % ubytovacích zařízení muselo být vzhledem k pandemii koronaviru po dobu 2,5 měsíců uzavřeno, proto má propad cestovního ruchu poměrně rozsáhlé ekonomické následky. Výzvu pro ně nyní můžeme vyhlásit co nejdříve. Dotace bude ve výši 100 Kč – 330 Kč na pokoj a noc.

„Přicházíme s dotací, která podpoří ubytovatele jak v menších obcích, tak hotely ve velkých městech. Jsou to právě pražští hoteliéři, které dotace zachrání před krachem. Věřím, že tím našim podnikatelům pomůžeme, aby toto svízelné období, kdy musejí navíc čelit odlivu zahraničních turistů, přežili,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Rozhodné období pro podporu je od 14. 3. 2020 do 24. 5. 2020 tj. 72 dní. Jedná se o dobu, po kterou byla ubytovací zařízení uzavřena z důvodu usnesení vlády v souvislosti s krizí způsobenou pandemií COVID-19. COVID – Ubytování počítá s ubytovacími zařízeními, kam nespadají krátkodobé pronájmy typu Airbnb. Dotace bude ve výši 100 Kč – 330 Kč v závislosti na kategorii a třídě ubytovacího zařízení na pokoj a noc. Zohlední se také sezónnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…