Ministryně Dostálová: První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je velmi dobrá zpráva

28.11.2020 10:07

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo tento měsíc program COVID - Podpora cestovního ruchu s cílem podpořit cestovní kanceláře, agentury a průvodce. Již po 16 dnech od zahájení příjmu žádostí o podporu hlásí ministerstvo první proplacené žádosti. Další budou v následujících dnech rychle přibývat.

Ministryně Dostálová: První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je velmi dobrá zpráva
Foto: Screen ČT OVM
Popisek: Ministryně Dostálová v Otázkách Václava Moravce

„První proplacené žádosti po šestnácti dnech od vyhlášení výzvy je velmi dobrá zpráva a tempo vyplácení se po prvních ověřovacích platbách navíc ještě výrazně zrychlí. Další podnikatelé tak obdrží peníze v nejbližších dnech. Pevně věřím, že tato podpora pomůže cestovním kancelářím, agenturám a průvodcům v době, kdy nemohou z důvodu nedostatku turistů a velmi omezených možností cestování naplno podnikat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Příjem žádostí zahájilo Ministerstvo pro místní rozvoj 11. listopadu 2020. Od té doby mohli cestovní kanceláře, agentury a průvodci v cestovním ruchu podávat žádosti o podporu v programu COVID – Podpora cestovního ruchu. Již po 16 dnech se proplatily první žádosti, a to pěti cestovním kancelářím za více než 1,3 mil. Kč. K dnešnímu dni přišlo na ministerstvo celkem 906 žádostí ve všech třech podprogramech za 279,9 mil. Kč.

Již v předchozích dnech ministerstvo oproti původně plánovanému termínu posunulo termín podávání žádostí až do 11. ledna 2021, aby i v této těžké situaci měli žadatelé dostatek času na přípravu svých žádostí. Více informací o programu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …