Ministryně Dostálová jmenovala Hanu Pejpalovou novou ředitelkou Státního fondu rozvoje bydlení

17.12.2018 20:20

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová 15. prosince jmenovala novou ředitelku Státního fondu rozvoje bydlení. Stala se jí Ing. Hana Pejpalová, která v čele Fondu vystřídá JUDr. Ing. Evu Helclovou.

Ministryně Dostálová jmenovala Hanu Pejpalovou novou ředitelkou Státního fondu rozvoje bydlení
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Paní Evě Helclové patří můj velký dík za dosavadní vedení Státního fondu rozvoje bydlení. Fond se stal stabilní organizací se silnou rolí v bytové politice České republiky. Tu nyní s novou ředitelkou budeme dále rozvíjet,“ uvedla ministryně Klára Dostálová.

„Jmenování přijímám jako výzvu a zároveň jako možnost podílet se na rozšiřování činnosti SFRB
v oblasti podpory bydlení,“ řekla Hana Pejpalová. „Státní fond rozvoje bydlení považuji za důležitý nástroj politiky bydlení a těší mne, že se mohu zapojit do procesu jeho zásadní proměny na Státní fond podpory investic, kterou nedávno avizovalo MMR. Věřím, že maximálním využitím všech možností Fondu lze usnadnit realizaci investičních projektů v obcích.“

Ing. Hana Pejpalová (*1968) pracovala jako vedoucí sekce podpor SFRB a předtím působila 11 let na Ministerstvu pro místní rozvoj jako vedoucí oddělení podpory bydlení. Má také zkušenosti s prací v místní samosprávě. Hana Pejpalová je absolventkou pražské Metropolitní univerzity.

SFRB je důležitým nástrojem podpory rozvoje bydlení, podporuje výstavbu bytů, ať financovanou obcemi či soukromými investory, přispívá k opravám a modernizaci bytového fondu a revitalizaci veřejných prostranství. Svojí činností pomáhá k naplňování cílů politiky bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů.

K plnění úkolů užívá finanční zdroje v souladu s § 3 zákona č. 211/2000 Sb., o Státním fondu rozvoje bydlení a v souladu s nařízením vlády, kterým jsou stanoveny podmínky poskytování státní podpory bydlení podle jednotlivých programů. V rámci těchto programů poskytuje Fond finanční prostředky především formou úvěrů na podporu bydlení a rozvoje obcí, měst a regionů a za tímto účelem sjednává smlouvy s obcemi i s jednotlivými příjemci podpory.

Dle schváleného Plánu legislativních prací je v současné době připravována novela zákona č. 211/2000 Sb., o Státním fondu rozvoje bydlení. Záměrem je rozšíření činnosti stávajícího Státního fondu rozvoje bydlení o další aktivity, které se vztahují k podpoře regionálního a lokálního charakteru a jsou v kompetenci MMR. Při té příležitosti je plánovaná změna názvu SFRB na SFPI – Státní fond podpory investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu