Ministryně Dostálová navštívila v Rychnově nad Kněžnou projekty, na které MMR poskytlo dotace

14.10.2018 8:39

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dnes navštívila východočeský region, kde jí byly ve městech Rychnov nad Kněžnou a Broumov prezentovány projekty, které vznikly díky podpoře MMR z národních dotací a prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

Ministryně Dostálová navštívila v Rychnově nad Kněžnou projekty, na které MMR poskytlo dotace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Výzvy Ministerstva pro místní rozvoj sahají do nejrůznějších oblastí, což dokládá i program naší dnešní cesty. Těší mě, když vidím, jak postupují práce na obnově tak hezkého zámku, jaký mají například tady v Rychnově nad Kněžnou. Ač se jako mnoho dalších žadatelů potýkají s nedostatkem stavebních firem ve výběrovém řízení a s navyšováním rozpočtu. Díky dotaci zde dojde i k otevření nové expozice a obnově zahrad a parku. A vidět zmodernizované učebny místní střední a vyšší odborné školy, které pomohou zvyšovat kvalitu úrovně vzdělávání našich studentů, mě vždycky utvrzuje v tom, že dotace jdou opravdu na ty správné projekty,“ říká ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Na opravu zámku Rychnov nad Kněžnou, který patří mezi národní kulturní památky, byla z IROP uvolněna částka 82,5 milionů korun. Hlavní aktivity zahrnují stavební a restaurátorské práce, opatření ke zvýšení zabezpečení a ochrany památky, digitalizaci a zřízení nového depozitáře včetně otevření nové expozice a v neposlední řadě také obnovu zahrad a parků.



V rámci projektu Zkvalitnění výuky technických oborů VŠO a SPŠ Rychnov nad Kněžnou, na nějž bylo poskytnuto dvanáct milionů korun, bude pořízeno moderní technické vybavení do odborné učebny modulové výuky a diagnostiky motorových vozidel v oblasti autoelektrotechniky a autoelektroniky, čímž dojde ke zvýšení kvality vzdělávání.

Poslední zastávkou ministryně byl Komunitní dům pro seniory v Broumově, který vznikl přestavbou bytového domu. Na tento projekt MMR poskytlo z národních dotací šest milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích