Ministryně Dostálová zahájila veletrhy cestovního ruchu REGIONTOUR a GO

16.01.2020 21:21

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dnes na brněnském výstavišti zahájila tradiční veletrhy cestovního ruchu REGIONTOUR a GO, na kterých se každoročně prezentují stovky firem.

Ministryně Dostálová zahájila veletrhy cestovního ruchu REGIONTOUR a GO
Foto: MMR
Popisek: Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj

Akci, která patří k těm největším prezentacím průmyslu cestovního ruchu ve střední Evropě, navštíví každý rok zhruba 30 tisíc návštěvníků. Ministryně Dostálová během zahájení vyzdvihla rostoucí význam cestovního ruchu pro Českou republiku.

„Tyto veletrhy již tradičně zahajují každoroční výstavní sezónu a patří k nejdůležitějším národním prezentacím cestovního ruchu, který v naší zemi stále více nabírá na důležitosti, o čemž vypovídá pokračující trend rostoucího zájmu zahraničních návštěvníků. Dobrou zprávou je, že příjezdy turistů rostou ve všech krajích naší země a že domácí, ale často i zahraniční návštěvníci stále více zaměřují pozornost na nová místa či nové produkty českého cestovního ruchu, a tím podporují také regionální zaměstnanost a podnikání. K tomuto pozitivnímu trendu přispívá určitě také agentura CzechTourism, jejímž prostřednictvím je zde Ministerstvo pro místní rozvoj zastoupeno,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Veletrhy cestovního ruchu GO a REGIONTOUR představují efektivní místo pro setkávání profesionálů v cestovním ruchu. Veletrh REGIONTOUR představuje hlavní prezentační platformou potenciálu cestovního ruchu v regionech České republiky, zatímco veletrh GO je zaměřen na prezentaci tuzemských i zahraničních cestovních kanceláří a agentur se zaměřením na výjezdovou turistiku. Součástí veletrhů je odborný doprovodný program i atraktivní program pro širokou veřejnost. Ministerstvo pro místní rozvoj pravidelně uděluje veletrhům záštitu a účastní se prostřednictvím expozice agentury CzechTourism, expozice Vesnice roku a podílením se na doprovodném programu veletrhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.