Ministryně Maláčová: Není čas na kladení si malých cílů

24.02.2020 4:32

Komentář na facebookovém profilu k cílům pro období do parlamentních voleb

Ministryně Maláčová: Není čas na kladení si malých cílů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Zdravím vás dnes jen stručně, abyste věděli, že jsem dovolenou přežila celá, ve zdraví a že jsem načerpala síly do dalších politických zápasů. A také chci poděkovat za důvěru, která se promítla do mého 3. místa v popularitě politiků, měřené agenturou STEM. Je to pro mě zavazující.

Užila jsem si v tomto týdnu spánku, sněhu, obyčejných radostí. Měla jsem ale i dost času na přemýšlení. Znovu jsem si uvědomila, jak je pro mě podstatná moje rodina. Dává mi pocit jistoty a bezpečí. Je úžasné mít se kam vracet a mít se na koho spolehnout. Určitě v tom nejsem sama. Na sjezdovce se to maminkami, tatínky a jejich caparty nebo i puberťáky jenom hemžilo.

Utvrdila jsem se v tom, jak je důležité usnadňovat život rodinám, aby spolu mohly trávit co nejvíce času, aniž by musely počítat každou korunu. Je mi též jasné, že ne všechny rodiny fungují, jak by měly. Některé uvízly v dluzích, jiné se rozpadly a s dětmi to táhnou jen samoživitelky či samoživitelé. Na ně všechny je nutné myslet při přijímání rozumných zákonů a při přerozdělování veřejných peněz.

Podstatné je mít kde bydlet, mít práci a v případě potřeby jistotu sociální sítě natažené státem. V tom všem vidím priority, na něž se musí vláda v čase, který zbývá do sněmovních voleb, zaměřit. A samozřejmě i ve spravedlivém nastavení penzí. Proto jsem ráda, že se seriózně debatuje o mojí představě, aby příští rok v lednu dostali senioři o 1050korun víc. Není čas na kladení si malých cílů. Nemám ráda polovičatost. Jak říkají Japonci, jednou rukou nezatleskáš, na jednom křídle nevzlétneš.

Uvnitř koalice se často přeme. V předvolebním období atmosféra určitě ještě zhoustne. A ani parlamentní opozice nám jistě nic nedaruje. Pokusím se ale přispět k takovému klimatu, jež prospěje rozumné diskusi nad kroky, které lidem ulehčí život. Budu ráda, když mě v tom podpoříte.

Přeji vám úspěšný týden a pokud budete teď patřit k těm šťastnějším zase vy, tak i pěknou dovolenou a jarní prázdniny!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…