Ministryně Maláčová: Nepřipustíme devastaci průmyslu nezodpovědným zahraničním majitelem

01.05.2021 18:02

Prohlášení k aktuální situaci v Liberty Ostrava

Ministryně Maláčová: Nepřipustíme devastaci průmyslu nezodpovědným zahraničním majitelem
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Vedení firmy Liberty Ostrava včera oznámilo, že majitel firmy prodal sesterské rumunské společnosti milion emisních povolenek v miliardové hodnotě. To je v příkrém rozporu s předchozími sliby a ujištěními, které majitel Liberty dával při jednání s odbory i s představiteli vlády ještě minulý týden.

Na to vláda musí reagovat a musí najít řešení potenciálně nebezpečné situace. Proto budeme za ČSSD požadovat, aby se tímto tématem zabývala hned na svém pondělním zasedání.

Zájmy zaměstnanců musí být nad zájmy vlastníků a budeme je všemi silami bránit. Ochrana pracovních míst je pro nás klíčová. V sázce je příliš mnoho. Podnik zaměstnává 5 tisíc zaměstnanců, dalších 25 tisíc pracovních míst je na něj přímo navázáno.

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí

Nepřipustíme devastaci domácího průmyslu nezodpovědným zahraničním majitelem. Je nemyslitelné, aby namísto slibovaných investic byly z prosperujícího podniku vyváděny zisky a podnik tak byl postupně ohlodán až na kost.

Věříme, že firma své potenciálně nebezpečné postupy ještě přehodnotí. Jakékoliv další kroky budeme nadále bedlivě sledovat a využijeme všech zákonných nástrojů jak zabránit destrukci a riziku propouštění.

Zapojit do řešení situace chceme kromě Úřadu práce například i Finanční analytický úřad. Vláda by měla neprodleně projednat varianty dalšího možného postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Princip jedné Číny

4:31 Filip (KSČM): Princip jedné Číny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v evrops…