Ministryně Marksová: Amazon patří mezi nové významné zaměstnavatele v Česku, ale...

10.02.2016 11:38

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová spolu s generálním inspektorem Státního úřadu inspekce práce Rudolfem Hahnem v únoru navštívili distribuční sklad společnosti Amazon v Dobrovízi.

Ministryně Marksová: Amazon patří mezi nové významné zaměstnavatele v Česku, ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Společnost Amazon v současné době zaměstnává přibližně 2500 lidí, do konce roku má v plánu přijmout dalších několik stovek zaměstnanců. Ministryni při prohlídce distribučního skladu zajímal nejen charakter nově vytvořených pracovních míst, ale zejména jejich udržitelnost nebo způsob náboru nových zaměstnanců.

„Amazon patří mezi nové významné zaměstnavatele v Česku. My podporujeme a budeme nadále podporovat vznik nových pracovních míst. Je ovšem také důležité, jak velká část zaměstnanců našla uplatnění přímo z evidence Úřadu práce, ale i jak dlouho zaměstnanci ve společnosti zůstávají, jaká je pracovní fluktuace,“ uvedla ministryně Marksová.

Důležitá je podle jejích slov nejen kvantita, ale také kvalita pracovního místa.

„V Amazonu jsme provedli několik kontrol. Znovu připomínáme, že bezpečné a zdraví neohrožující pracovní prostředí a odpovídající pracovní podmínky jsou jedním z předpokladů úspěšného podnikání a také spokojenosti zaměstnanců, které ovlivňuje kvalitu výkonu jejich práce,“ doplnil její slova inspektor Rudolf Hahn.

Vedle distribučního skladu, který je v provozu od loňského září, společnost Amazon v současné době přijímá zaměstnance do korporátních kanceláří v pražských Dejvicích. Zájem má především o odborníky na informační technologie, celkem jich plánuje přijmout 180.

„Vítám investory, kteří přinášejí nejen místa pro nízko kvalifikované, ale také místa pro vysokoškolsky vzdělané lidi“, řekla ministryně Marksová.

Podpora investorů, kteří v České republice vytváří nová pracovní místa, patří mezi priority vlády Bohuslava Sobotky. Zatím poslední investiční pobídku pro společnost INA Lanškroun ve výši téměř 255 milionů korun schválila vláda na svém včerejším jednání. Díky této pomoci vznikne nový výrobní závod ve Svitavách a firma vytvoří 900 nových pracovních míst.

Podle Eurostatu je Česko společně s Německem na prvním místě žebříčku zemí EU s nejnižší mírou nezaměstnanosti, loni v prosinci dosáhla 4,5 procenta. Pro Českou republiku jde tak o nejlepší výsledek od roku 2008.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).