Ministryně Marksová: Na platy pracovníků v sociálních službách přidáme 350 milionů korun

18.04.2016 21:46

Celkem 350 milionů korun poskytne Ministerstvo práce a sociálních věcí na dofinancování platů a mezd zaměstnancům v sociálních službách.

Ministryně Marksová: Na platy pracovníků v sociálních službách přidáme 350 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

„Sociální služby poskytují nepostradatelnou pomoc těm nejpotřebnějším skupinám občanů. Za minulých vlád byly sociální služby výrazně podfinancovány. Za poslední dva roky se nám podařilo celkově navýšit finanční prostředky na tuto oblast o více jak 2,4 miliardy korun.“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Ministerstvo operativně poskytne z vlastních zdrojů na dofinancování sociálních služeb částku 350 miliónů korun. Finanční prostředky budou tudíž použity na krytí platových a mzdových nákladů. Poskytovatelům sociálních služeb budou přiznány jak v rámci krajských dotačních programů, tak i dotačního programu MPSV. Dotační komise ministerstva zasedne nejpozději na počátku května, finanční prostředky by tak poskytovatelé mohli obdržet spolu s druhou splátkou dotace v červnu tohoto roku.

obrázek

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…