Ministryně Marksová: Nové tarify elektřiny nesmí ohrozit seniory nebo samoživitelky

08.02.2016 10:27

Ministerstvo práce a sociálních věcí nemá dosud žádné konkrétní informace týkající se plánovaných změn tarifní soustavy u cen elektřiny. Nikdo ze zástupců Energetického regulačního úřadu (ERÚ) dosud ministerstvo nekontaktoval, přestože tuto informaci přinesla některá média.

Ministryně Marksová: Nové tarify elektřiny nesmí ohrozit seniory nebo samoživitelky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Ministerstvo tak zatím nemá k dispozici žádné dokumenty nebo analýzy ERÚ, které by popisovaly možný dopad změn tarifů cen energií na české domácnosti.

„ERÚ nás do dnešního dne nekontaktoval, veškeré informace máme jen z médií,“ uvedla mistryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

„Na základě úkolu od předsedy vlády spolupracujeme s Ministerstvem průmyslu a obchodu na řešení dopadu změny části platby za elektřinu. Ministr Mládek má za úkol udělat základní analýzu, pak můžeme teprve začít diskutovat o možných sociálních dopadech,“ doplnila Michaela Marksová.

Jestliže ke změně od příštího roku dojde, nové tarify elektřiny by měly být nastaveny tak, aby neohrozily ekonomickou situaci českých domácností, zvláště těch, kde žijí senioři nebo samoživitelky a samoživitelé s dětmi. Ministerstvo práce a sociálních věcí je, po předložení nezbytných analýz, připraveno spolupracovat se všemi zainteresovanými účastníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…