Ministryně Marksová: Podporujeme technické profese mimo jiné rekvalifikačními kurzy

08.05.2016 22:00

Konference, která podporuje spolupráci středních škol se zaměstnavateli a úřady práce, se ve čtvrtek zúčastnila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Ministryně Marksová: Podporujeme technické profese mimo jiné rekvalifikačními kurzy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

„My podporujeme technické profese mimo jiné rekvalifikačními kurzy nebo v rámci poradenství pro volbu povolání prostřednictvím Informačních a poradenských středisek Úřadu práce ČR,“ uvedla ministryně Marksová. V 1. čtvrtletí 2016 realizoval ÚP ČR 1 697 rekvalifikačních kurzů zaměřených na technická povolání. ÚP ČR se také dlouhodobě aktivně účastní i dalších akcí, cílených zejména na podporu technických oborů, v rámci tzv. „Týdnů vzdělávání“.

V rámci poradenství pro volbu povolání v roce 2015 poradci Informačních a poradenských středisek (IPS) zrealizovali celkem 4 446 skupinových akcí pro školy, kterých se zúčastnilo 94 905 žáků a studentů. Dále IPS v loňském roce uspořádalo celkem 2 965 akcí pro 29 762 uchazečů o zaměstnání. Konference Partnerství je určena představitelům všech sektorů středních škol, vybraných technických univerzit, úřadů práce i zaměstnavatelům mimo oblast průmyslu.

Přáním pořadatelů bylo, aby se i představitelé netechnických středních škol a zaměstnavatelé ostatních sektorů hospodářství mohli seznámit s programy průmyslu na podporu jeho konkurenceschopnosti. Již třetí ročník opět pořádala Vzdělávací agentura Kroměříž společně s partnerem projektů IQ Auto, IQ Industry Sdružením automobilového průmyslu.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.