Ministryně Marksová: Pokud bychom zaměstnavatelům nezvýšili příspěvek, mohlo by to chráněným dílnám dělat potíže

17.01.2017 17:38

Projev na 54. schůzi sněmovny 17. ledna 2017 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o zaměstnanosti:

Ministryně Marksová: Pokud bychom zaměstnavatelům nezvýšili příspěvek, mohlo by to chráněným dílnám dělat potíže
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ministryně Michaela Marksová na besedě v Opavě

Důvody pro předložení tohoto vládního návrhu zákona jsem myslím velmi podrobně uvedla v prvním čtení, jenom připomínám, že se jedná vlastně převážně o takovou technickolegislativní novelu a zároveň byla tato novela připravena kvůli provedení transpozice směrnice Evropského parlamentu a rady. Jinak tento návrh byl projednáván ve výboru pro sociální politiku, který jej doporučil schválit ve znění několika poslaneckých pozměňovacích návrhů, které byly - (Velký hluk v sále.) 

Vydržte! Já jsem stručná. Tyto návrhy byly konzultovány s Ministerstvem práce a sociálních věcí a s těmi pozměňováky, které jsou uvedeny v usnesení výboru pro sociální politiku já souhlasím a tomu výboru děkuji. A chtěla bych zde vypíchnout zejména jeden pozměňovací návrh kvůli času, který podala paní poslankyně Strnadlová, kde se v § 78 odst. 2 zákona o zaměstnanosti zvyšuje částka příspěvku na zaměstnávání osob se zdravotním postižením na 9500 korun. To je velice důležité zvýšení, které kompenzuje zaměstnavatelům zdravotně postižených osob to, že se minimální mzda pro zdravotně postižené vyrovnala s tou klasickou minimální mzdou, což je věc, která je zajisté velmi hezká, ale pokud bychom nezvýšili ten příspěvek, tak by to těm, kteří provozují chráněné dílny atd., mohlo dělat velké potíže. Takže já vás prosím o rychlé projednání tohoto zákona.

 

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.