Ministryně Marksová Tominová: Odvolání Stříteckého jsem považovala za nutné

17.12.2014 16:39

Ministerstvo práce a sociálních věcí se ohrazuje proti tvrzením obsaženým ve středečním článku deníku Mladá fronta Dnes „700 tisíc za odchod z funkce. Úředník ministryně práce oznámil úplatek“. Přestože MPSV poskytlo autorce článku Jitce Vlkové podrobné vyjádření náměstka pro zaměstnanost Jana Marka i ministryně Michaely Marksové, téměř celý text je postaven na tvrzeních náměstka ÚP ČR Josefa Stříteckého.

Ministryně Marksová Tominová: Odvolání Stříteckého jsem považovala za nutné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová

Josef Střítecký do funkce náměstka pro zaměstnanost Generálního ředitelství ÚP ČR nastoupil bez výběrového řízení „Tvrzení o nabídce ve výši půl milionu a tři platy považuji za naprosto nehorázné. Pan náměstek mohl být v souladu se zákoníkem práce kdykoliv odvolán“, uvedl Jan Marek. „K jeho práci jsem měl opakovaně výhrady a ty jsem mu při našem jednání sdělil. Z mé strany jsem považoval za korektní, že mu svoji nespokojenost sdělím mezi čtyřma očima. Protože pan Střítecký je už v důchodovém věku, nabídl jsem mu čistě ze své dobré vůle, zda nechce odstoupit sám. Za odstoupení ale naprosto nebyl důvod nabízet jakoukoli finanční odměnu. Mojí snahou bylo, abychom našli racionální řešení, a současně jsme si vyjasnili, na co má v případě ukončení pracovního poměru nárok. Jeho návrh na rezignaci ze zdravotních důvodů jsem proto akceptoval. V dalších dnech pan Střítecký normálně pracoval a komunikoval.,“ dodal náměstek Marek. „Informace pana Stříteckého jsou naprosto lživé, a proto zvažuji podat na něj trestní oznámení pro křivé obvinění a pomluvu.“

„Z důvodů, které uvádí náměstek Marek, jsem považovala za vhodné, aby byl pan Střítecký ihned odvolán. Pan náměstek Marek mě pak informoval o nabídce, že pan Střítecký může odstoupit sám. Nabídku jakýchkoli peněz nad rámec toho, na co je nárok ze zákona, považuji za absurdní,“ uvedla v prohlášení zaslaném redaktorce Mladé fronty Dnes ministryně Marksová.

V závěru článku dále zaznívá informace, že „nejde o ojedinělou personální výměnu na ÚP ČR, kdy po odvolání ředitelky Marie Bílkové ministerstvo ruší ředitelská místa a přesouvá jednotlivé kompetence – personalistiku a IT, pod kontrolu náměstka Marka“. I k tomuto poskytlo MPSV redaktorce vyjádření, ze kterého ale redaktorka bohužel nepoužila ani slovo. „Odvolání pana Radoslava Bulíře jsem považovala za stejně nutné jako odvolání pana Stříteckého. Pan Bulíř byl vyhozen kvůli skandálu z Ministerstva financí a bez mého vědomí byl přijat paní bývalou ředitelkou Bílkovou do funkce ředitele IT odboru, který do té doby na Generálním ředitelství neexistoval,“ dodala ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.