Ministryně Marksová: Važme si starších osob a dopřejme jim, aby mohly objevovat přednosti svého věku

06.12.2015 15:21

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová navštívila s premiérem Bohuslavem Sobotkou Zlínský kraj. Zúčastnila se slavnostního otevření dvou Domovů pro seniory a prohlédla si i další zařízení sociálních služeb.

Ministryně Marksová: Važme si starších osob a dopřejme jim, aby mohly objevovat přednosti svého věku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

Ministryně Marksová společně s premiérem nejprve otevřela Domov pro seniory Seniorpark ve Valašském Meziříčí. „Ministerstvo práce a sociálních věcí se intenzivně zabývá tématem stárnutí populace a vyvíjí snahy pro zajištění seniorů v České republice. Podle demografických trendů bude potřebnost řešit tuto oblast stále stoupat, proto velmi podporujeme vznik sociálních služeb, které poskytnout klientovi místo pro klidné a zároveň aktivní stáří v komunitě svých přátel,“ uvedla ministryně Marksová. „Važme si starších osob a dopřejme jim dostatek péče, aby dále mohli naplno objevovat přednosti svého věku,“ dodala ministryně.

Následně ministryně slavnostně otevřela Domov pro seniory Jásenka ve Vsetíně. Ve Zlíně se zúčastnila zahájení Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody. Ve městě pak navštívila Integrované centrum Slunečnice, které pomáhá dětem, mládeži a mladým dospělým s mentálním a kombinovaným postižením žít běžný život ve stejných podmínkách jaké mají jejich zdraví vrstevníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…