Ministryně Marksová: Všichni dobře cítíme, že se zde nachází vepřín. Ráda bych se dožila...

14.05.2015 14:36

Ministryně vyjádřila položením věnce u Památníku v Letech úctu obětem nacistického holocaustu. Události, které se zde staly, si musíme podle ministryně Marksové neustále připomínat.

Ministryně Marksová: Všichni dobře cítíme, že se zde nachází vepřín. Ráda bych se dožila...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

"Aby se lidé seznamovali s tím, co se tady odehrávalo. Protože holokaust je téma, které musí některým lidem připadat jako nepochopitelné, protože si jej neumí představit," uvedla ministryně.

Nacistickým pracovním táborem v Letech u Písku prošlo mezi lety 1940 až 1943 téměř patnáct stovek českých Romů, 327 jich zde zahynulo a více než 500 bylo posléze odvezeno do vyhlazovacího tábora v polské Osvětimi. Ministryně vyjádřila přesvědčení, že se v blízké budoucnosti podaří vyřešit také situace s vepřínem, který stojí nedůstojně přímo na tomto pietním místě.

"Všichni tady dobře cítíme, že se zde nachází vepřín. A já bych byla velmi ráda, kdybych se ve vládní funkci dožila toho, aby tomu tak nebylo," řekla ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce