Ministryně Marksová a poslanec Velebný zahájí činnost Charity svatého Martina

09.02.2016 8:34

Činnost nové Charity svatého Martina v Malé Morávce na Rýmařovsku ve čtvrtek 11. února 2016 slavnostně zahájí ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Ministryně Marksová a poslanec Velebný zahájí činnost Charity svatého Martina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Na Rýmařovsku se v současné době katolická charita vůbec nenachází. Nejbližší charity sídlí v Krnově a Odrách. Římskokatolická farnost v Malé Morávce se proto rozhodla založit novou sociální organizaci, které dala název Charita svatého Martina. Ta potřebným lidem nabídne pečovatelskou službu, půjčovnu kompenzačních pomůcek, dluhové a kariérní poradenství a další sociální služby.

„V současné době vzniká určitá skupina „podnikatelů“, kteří se této problematice věnují, ale bohužel jde pouze o „podnikatelský zájem“, který se věnuje sice člověku, ale bez dostatečného zájmu o něj jako osoby. A my bychom chtěli, aby tito lidé, kteří jsou odkázání na pomoc, měli možnost dostat péči nejen důstojnou, ale i laskavou podle křesťanských zásad. Ne jako výdělečný podnik, ale skutečnou službu bližnímu,“ přiblížil záměr charitativní organizace farář z Malé Morávky Marek Žukowski.

Slavnostní zahájení činnosti Charity svatého Martina proběhne ve čtvrtek 11. února 2016 od 17 hodin. V kostele Nejsvětější Trojice v Malé Morávce duchovní správce Marek Žukowski bude sloužit mši svatou za novou charitu, pracovníky a klienty. Program se poté přesune do místní tělocvičny u základní školy, kde širokou veřejnost od 18.30 hodin čeká kulturní program, slavnostní proslovy a občerstvení.

Významné události se zúčastní ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který nad večerní akcí udělil záštitu. „Jsem velmi rád za pozvání, ale také i za to, že jsem projekt mohl podpořit a zaštítit. Vážím si práce všech v sociálních organizacích, kteří se věnují našim občanům. Je to velmi důležité pro ty, kteří to potřebují. Nejen na  Rýmařovsku je charita opravdu velmi potřebná,“ v závěru doplnil poslanec Ladislav Velebný. Mediálním partnerem organizace a celé akce je Studio STA – multimediální agentura o.p.s.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…