Ministryně Němcová: Prioritním úkolem ČSSZ je vyřešit situaci v lékařské posudkové službě

14.02.2018 21:34

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová se v úterý 13. února zúčastnila porady vedení České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ).

Ministryně Němcová: Prioritním úkolem ČSSZ je vyřešit situaci v lékařské posudkové službě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí v demisi Jaroslava Němcová

Hovořila o nutnosti ihned začít řešit situaci v lékařské posudkové službě, a to jak po stránce koncepční, tak především snižováním nárůstu počtu posudků, u kterých uplynula zákonná lhůta.

„S vedením ČSSZ jsme diskutovali o opatřeních, která je nezbytné přijmout pro to, aby se co nejdříve zvrátil kritický stav v lékařské posudkové službě. Některá z nich jsou realizovatelná téměř okamžitě a ty má s podporou MPSV v rukou vedení ČSSZ. Jiná vyžadují širší projednání, aby pro ně platila všeobecná shoda. Například využití synergie společných procesů s rezortem zdravotnictví,“ uvedla ministryně Němcová a vyjádřila své přesvědčení, že je třeba posílit autonomii ČSSZ, což pomůže i její stabilizaci.

Dále porada vedení ČSSZ za přítomnosti ministryně Němcové, jejího náměstka Olega Blaško a poradce ministryně prof. Viléma Kahouna schválila Informační koncepci ČSSZ, která je strategickým dokumentem pro rozvoj integrovaného informačního systému ČSSZ. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.