Ministryně Schillerová: Ministerstvo a Akademie věd provádějí řadu výzkumů v oblastech, které se prolínají

15.12.2018 12:23

Ministryně financí Alena Schillerová a předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová podepsaly memorandum o spolupráci obou institucí.

Ministryně Schillerová: Ministerstvo a Akademie věd provádějí řadu výzkumů v oblastech, které se prolínají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

Rezort financí a Akademie věd budou vzájemně sdílet a využívat své odborné poznatky, organizovat semináře, konference, kulaté stoly a společně tak prohlubovat svou expertizu, a to zejména v oblasti ekonomie, finančních trhů, trhu práce a veřejných financí. Potenciál spolupráce obě strany spatřují také v možnosti identifikace aktuálních problémů a přípravy variant řešení.

Výstupem by mělo být zvýšení kvality podkladů připravovaných ze strany Ministerstva financí nebo Akademie věd, které jsou často klíčové pro rozhodování v rámci výkonu státní správy a pro plnění legislativních i nelegislativních úkolů vlády.

„Ministerstvo financí i Akademie věd při své činnosti provádějí řadu výzkumů v oblastech, které se prolínají a je velkou škodou tyto cenné zkušenosti vzájemně nesdílet. Tak jako mezi sebou spolupracují špičkové univerzity nebo lékařská zařízení, aby se staly ještě lepšími, podobně a se stejným cílem spolu budou spolupracovat i odborníci z ministerstva a akademie věd“ poznamenala k podpisu memoranda ministryně Alena Schillerová.

Předsedkyně Akademie věd Eva Zažímalová dodává „Podepsání Memoranda o spolupráci s Ministerstvem financí velmi vítám a považuji jej za nový silný impulz pro rozvoj našich vzájemných vztahů. Velmi oceňuji, že výstupy této spolupráce budou poskytovat nezávislou zpětnou vazbu a informace pro podporu co nejlepší kvality rozhodování vlády. V tomto směru hodláme vyvíjet další úsilí s cílem rozšířit okruh spolupracujících partnerů z řad dalších ministerstev“.

Akademie věd České republiky při uzavírání Memoranda vychází z Koncepce rozvoje činnosti Akademie věd České republiky, zejména její části Strategie AV21, úspěšně fungující platformy přijaté odbornou i politickou veřejností.

Ministerstvo financí je prvním z vládních rezortů, který s Akademií věd takovéto memorandum uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…