Ministryně Šlechtová: Analýza pomůže zlepšit výkon státní správy v územním plánování

03.07.2016 14:51

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová v tomto týdnu na vládě představila materiál s názvem „Analýza stavu na úseku územního plánování a stavebního řádu 2012-2014“, který připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Ministryně Šlechtová: Analýza pomůže zlepšit výkon státní správy v územním plánování
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Účelem materiálu je poskytnout informace vedoucí k dalšímu zlepšování výkonu statní správy na úseku územního plánování a stavebního řádu. Analýza bude využívána zejména veřejnou správou,  především pak krajskými úřady, úřady územního plánování a stavebními úřady,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Analýza je zaměřena na podmínky pro přenesený výkon státní správy v rámci obecních a krajských úřadů, na výkon územně plánovací činnosti a činnosti stavebních úřadů, na metodickou činnost a též na kontrolní a dozorovou činnost. Analýza je zpracována na základě dotazníkových šetření za roky 2012, 2013 a 2014 a na základě vyhodnocení, které vypracovaly krajské úřady a Magistrát hlavního města Prahy.
 
Obsahuje množství dat o výkonu činností na úseku územního plánování a stavebního řádu včetně dat o personálním zabezpečení těchto činností a odborné kvalifikaci úředníků, kteří tyto činnosti zabezpečují. Analýza též zjišťuje a posuzuje standardy výkonů příslušných úřadů, přitom umožňuje srovnání s předchozími analýzami. Zejména však materiál poukazuje na přetrvávající problémy na tomto úseku a odhaluje problémy nově vzniklé.
 
„Analýza také například upozorňuje na problematiku systémové podjatosti, která má za následek, že rozhodování o umístění některých významných staveb se přesouvá na jiné stavební a krajské úřady než na ty, které by jinak byly příslušné k rozhodování,“ dodala Karla Šlechtová.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.