Ministryně Šlechtová: Cestovní ruch má obrovský potenciál k rozvoji hospodářsky znevýhodněných regionů

10.06.2016 19:40

Na Celostátní konferenci horských středisek České republiky, která se dnes koná ve Špindlerově Mlýně, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová ocenila práci podnikatelů provozujících horská střediska, nezastupitelnou činnost Horské služby a také zmínila nový dotační motivační projekt na podporu cestovního ruchu na roky 2016+.

Ministryně Šlechtová: Cestovní ruch má obrovský potenciál k rozvoji hospodářsky znevýhodněných regionů
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Cestovní ruch je jednou z mých priorit na ministerstvu pro místní rozvoj a zároveň podmnožina regionálního rozvoje. Má obrovský potenciál k rozvoji hospodářsky znevýhodněných regionů, kde svými výraznými socio-ekonomické přínosy podporuje vytváření infrastruktury, tvorbu investic, vytváření podnikatelských příležitostí i zaměstnanost. Rozvíjí kvalitu života v regionech a současně i podporuje zachování kulturního a přírodního dědictví. Proto jeho rozmach a udržení musíme všemožně podporovat,“ uvedla na konferenci ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.  
 
Vzhledem k významu odvětví cestovního ruchu a jeho dopadům na regionální rozvoj, trh práce, malé a střední podnikání, obchod, kulturu, dopravu, životní prostředí, zdravotnictví, diverzifikaci činností ve venkovském prostoru a infrastrukturu a jeho citlivosti k vnějším zásahům je klíčovým úkolem Ministerstva pro místní rozvoj vytvořit odpovídající podmínky pro jeho udržitelný rozvoj. 

Ministerstvo proto ve spolupráci s kraji chystá nový dotační titul. Půjde o vytvoření nového systému organizace cestovního ruchu, který si klade za cíl přispět k větší provázanosti destinačních společností na region a jeho potřeby a zvyšování  kvality i efektivity všech realizovaných aktivit. Nový systém bude čistě na dobrovolné bázi. Dotace bude poskytována maximálně do 50 % uznatelných výdajů projektů. Tedy pokud bude chtít  podnikatel investovat do cestovního ruchu určitou částku, MMR mu na jeho projekt doplatí druhou polovinu uznatelných nákladů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…