Ministryně Šlechtová: Hranice 2000 projektů IROP v realizaci je překonána

24.08.2017 18:01

V těchto dnech byla překonána hranice 2 000 projektů Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v realizaci a dalším nově schvalovaným je postupně vydáváno rozhodnutí o poskytnutí dotace.

Ministryně Šlechtová: Hranice 2000 projektů IROP v realizaci je překonána
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ministryně obrany Karla Šlechtová

V IROP bylo již vyhlášeno 76 výzev v celkové hodnotě 111,5 mld. korun, což představuje 87 % alokace programu. Ke konci srpna 2017 se podařilo kladně vyhodnotit 2 596 žádostí o podporu v celkové částce přesahující 44 miliard korun.
 
„Velká většina plánovaných výzev Integrovaného regionálního operačního programu byla již vyhlášena. Nyní se soustředíme na vyhodnocení projektových žádostí a plynulou realizaci projektů. U 16 výzev probíhá hodnocení a 21 výzev již bylo dohodnoceno. 39 výzev je právě otevřeno, lze tedy předkládat například žádosti na zateplování bytových domů, pořízení informačních systémů, rekonstrukci silnic II. a III. třídy, zlepšení podmínek pro cyklodopravu, přestupní terminály nebo polyfunkční komunitní centra“, říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. „Speciálním typem výzev jsou pak integrované výzvy, které co do zaměření a témat sledují strukturu výzev IROP. Jedná se tak například o infrastrukturu vzdělávání, kulturní dědictví, udržitelnou dopravu, silnice II. a III. třídy a další,“ dodává ministryně.
 
IROP jakožto multitematický operační program pokrývá 11 témat, z čehož plyne velmi široká škála podporovaných projektů. Jedná se o malé projekty v řádech statisíců, ale i velké investiční počiny v řádech stamilionů. Z oblastí podpory IROP to jsou například silnice II. a III. třídy a jejich rekonstrukce. Postupně obyvatelé naší země zaznamenávají obnovu a rekonstrukce základních a středních škol, nemocnic nebo kulturních památek či nová vozidla pro veřejnou dopravu nebo přestupní terminály. A to vše díky podpoře z IROP, jehož cílem je zlepšení kvality života obyvatel ve všech regionech.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.