Ministryně Šlechtová: Krajským knihovnám nabídneme 1,1 miliardy korun

15.03.2016 15:10

Po dvou aktuálně vyhlášených výzvách na podporu muzeí a revitalizace kulturních památek přichází Ministerstvo pro místní rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu s podporou dalších kulturních zařízení. Nyní se jedná o podporu pro krajské knihovny, pro které je připraveno celkem 1,1 mld. korun.

Ministryně Šlechtová: Krajským knihovnám nabídneme 1,1 miliardy korun
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Knihy mají v sobě kouzlo dochovat neobyčejné příběhy, informace, ale i klíčové poznatky z historické i moderní doby. V této výzvě se snažíme o zpřístupnění knihovních fondů široké veřejnosti, rozšíření současných depozitářů a úpravám celkového prostředí krajských knihoven,“uvedla  ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Podporovanými aktivitami budou kromě zvýšení ochrany, konzervování - restaurování a digitalizace knihovních fondů také zvýšení bezpečnosti návštěvníků, odstraňování přístupových bariér nebo zabezpečení a osvětlení objektů. Dále bude možné žádat na rekonstrukce stávajících a budování nových depozitářů nebo také na modernizaci a výstavbu nezbytných objektů sociálního, technického a technologického zázemí.
Příjemci podpory mohou být krajské knihovny zřízené příslušným orgánem kraje nebo knihovny, které plní funkci krajských knihoven, a to na území celé ČR mimo území hl. m. Prahy. Výzva č. 25 „Knihovny“ je vyhlášena v rámci specifického cíle 3.1 IROP „Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví.“
 
Z Evropského fondu pro regionální rozvoj je pro tuto výzvu připraveno 935 mil. korun a dalších 165 mil. korun pak ze státního rozpočtu ČR. Maximální výše celkových výdajů na jeden projekt je 123,3 mil. korun. Minimální výše celkových způsobilých výdajů na projekt činí 3 mil. Kč. Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. prosince 2021.
 
Více informací k výzvě naleznete zde http://www.dotaceeu.cz/cs/Microsites/IROP/Vyzvy/Vyzva-c-25-Knihovny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).