Ministryně Šlechtová: MMR bylo nesourodé a nesystémové, nyní je efektivním a silným resortem

06.02.2017 5:31

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová dnes uspořádala tiskovou konferenci u příležitosti představení hlavních priorit Ministerstva pro místní rozvoj v letošním roce. Chce se zaměřit především na podporu regionů a dotažení klíčových zákonů.

Ministryně Šlechtová: MMR bylo nesourodé a nesystémové, nyní je efektivním a silným resortem
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová

„MMR bylo nesourodé, nesystémové a nehomogenní, nyní je efektivním a silným resortem, který je oporou svým partnerům, pomáhá v konkrétních oblastech a řeší problémy regionů. Ministerstvo se stalo takovým mateřským ministerstvem pro regiony,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.  

MMR přizpůsobuje dotace potřebám a poptávce krajů, měst a obcí po celé České republice. Tím zaplňuje bílá místa – řeší potřeby starostů. Pro kraje připravuje akční plány, zejména pro ty nejpotřebnější.  

Podařilo se snížit nedočerpání EU fondů z minulého programového období 2007-2013 z hrozících až 90 mld. Kč na pouhých zhruba 26 mld. Kč. Česká republika vyčerpala ze 700 mld. Kč celých 96% prostředků. Rok 2017 je pro čerpání EU fondů klíčový. Je nutno akcelerovat čerpání EU fondů. I za cenu realokace finančních prostředků.

MMR bude i nadále podporovat cestovní ruch – především zlepšování infrastruktury i marketing. Zahraniční turisty, kteří přijedou do Prahy, je nutno přitáhnout do regionů. Česko jako jedna ze světově nejbezpečnějších destinací láká právě zahraniční turisty.   

Klíčové je zdárně dotáhnout novelu stavebního zákona – zjednodušení i zrychlení jak pro malé, tak i velké stavebníky, ale i novelu zákona o pohřebnictví.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.