Ministryně Šlechtová: Máme nový program pro malé obce

03.11.2015 6:28

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí dotací z nového programu „Podpora územně plánovacích činností obcí“ pro rok 2016 na dotační titul Územní plán. Pro obce je připraveno 20 milionů korun.

Ministryně Šlechtová: Máme nový program pro malé obce
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Tímto novým národním programem myslíme na malé obce, které, na rozdíl od obcí s rozšířenou působností, nemají možnost čerpat dotace na územní plány z Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. 

Dotace, jak z názvu vyplývá, je zaměřena na zpracování územních plánů obcí. Mezi uznatelné náklady patří zpracování návrhu územního plánu pro společné jednání a zpracování návrhu územního plánu pro veřejné projednání (včetně případného posouzení vlivů územního plánu na udržitelný rozvoj území, pokud bude požadováno).
 
Možnými žadateli jsou obce na území České republiky (mimo obce s rozšířenou působností, hl. město Prahu a mimo obce, které pořídily/pořizují územní plán a byly/jsou příjemcem dotace na pořízení návrhu územního plánu z Integrovaného operačního programu nebo z Programu rozvoje venkova).
 
Výše dotace na jeden územní plán je stanovena ve výši max. 80 % skutečně vynaložených uznatelných nákladů, maximálně však 400 000 Kč. Pro rok 2016 je v rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj připraveno pro tento program 20 mil. Kč. Tato dotace může být poskytnuta obcím, které nemají žádný územní plán, nebo mají územní plán obce nebo územní plán sídelního útvaru a jeho platnost skončí do 31. 12. 2020 (tj. územní plán schválený před 1. 1. 2007).
 
Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 1. listopadu 2015 do 15. ledna 2016. Více informací k výzvě a způsobu podávání žádostí včetně textu podprogramu, hodnotících kritérií a metodického pokynu k výzvě naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace