Ministryně Šlechtová: Náměstci by měli být apolitičtí

05.11.2014 14:50

Už při svém jmenování ministryně Karla Šlechtová avizovala svůj záměr restrukturalizovat dosavadní organizační strukturu ministerstva a přeskupit některé agendy v rámci jednotlivých sekcí a zlepšit tak nejen vzájemnou komunikaci, ale i dosahované společné výsledky. Cílem této organizační změny je tak především soustředění agend a útvarů, které tvoří stěžejní pilíře činnosti Ministerstva pro místní rozvoj, a to regionální rozvoj a veřejné investování.

Ministryně Šlechtová: Náměstci by měli být apolitičtí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Toto rozhodnutí o organizační změně vyvolalo nutnost zrušení stávající sekce cestovního ruchu a sekce územní a bytové politiky a související zrušení pozice náměstka ministryně pro cestovní ruch a náměstka ministryně pro územní a bytovou politiku.

Naopak nově budou od 10. listopadu 2014 zřízeny dvě nové sekce – sekce regionálního rozvoje a sekce veřejného investování.  

„Nebráním se tomu, aby na ministerstvu pracovali lidé nominovaní koaličními stranami, nicméně se domnívám, že je zároveň dobře, když v pozicích náměstků budou lidé apolitičtí. Například sekce evropských programů je odpovědná za opravdu velké množství peněz, které mají pomáhat rozvoji naší země. Schválený služební zákon, který nabude platnosti dnem 1. ledna 2015 a se kterým je nezbytné se detailněji seznámit, uvádí pouze možnost, aby byla zřízena nejvýše dvě pracovní místa tzv. politických náměstků, nejedná se tedy o povinnost. S náměstky Houdkem a Smrčkem bych ráda pokračovala ve spolupráci v rámci ministerstva, a to na pozicích poradců ministryně," dodala ke změnám ministryně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…