Ministryně Šlechtová: Neinformovanost nás brzdila v čerpání dotací. Teď je to jiné

05.03.2015 21:31

Ministerstvo pro místní rozvoj pořádalo během února celkem tři semináře k představení Integrovaného operačního programu. Ze strany odborné i široké veřejnosti byl ve Zlíně, Českých Budějovicích a Ostravě velký zájem.

Ministryně Šlechtová: Neinformovanost nás brzdila v čerpání  dotací. Teď je to jiné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Několikrát jsem avizovala neinformovanost spojenou s možností čerpání evropských dotací, což nás dříve brzdilo. Proto jsem ráda, že ze strany krajů, obcí i měst, je o tyto semináře tak velký zájem,“ uvedla Karla Šlechtová k představení Integrovaného operačního programu.
Semináře pro případné žadatele a příjemce evropských dotací z Integrovaného operačního programu pořádá Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s úřady regionálních rad. Na všech seminářích byl prezentován jak harmonogram zásadních termínů ve schvalování programu, tak zaměření celého programu rovněž s ohledem na integrované nástroje v daném regionu. Zájem široké veřejnosti o seminář byl velký, všech tří akcí se zúčastnilo přes 500 účastníků.

Na seminářích ve Zlíně a Ostravě, která zaznamenala téměř 300 účastníků, vystoupil i náměstek ministryně pro evropské programy Zdeněk Semorád. Dotazy účastníků se ve všech regionech shodují, největší zájem je o konkrétní možnosti financování pro kraje, obce a města v daných krajích. „Je zde cítit velký hlad po informacích,“ uvedla Anna Vilímová, zástupkyně ředitele odboru řízení operačních programů na Ministerstvu pro místní rozvoj.

Prezentace a vše podstatné o dalších seminářích naleznete na webových stránkách www.dotaceEU.cz/IROP. Pro případné další semináře, které budou probíhat již konkrétně na jednotlivé výzvy, doporučujeme sledovat sekci „Novinek“ na těchto webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karla Šlechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.