Ministryně Šlechtová: Nová moderní stanice usnadní práci záchranářům

02.10.2016 9:14

Čenkovice v Orlických horách se mohou pyšnit novou stanicí Horské služby České republiky.

Ministryně Šlechtová: Nová moderní stanice usnadní práci záchranářům
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová, ministryně obrany

Stavba nové moderní budovy nahradila již nedostačující základnu horských záchranářů. Slavnostního otevření stanice se zúčastnila i ministryně Karla Šlechtová v rámci pracovní cesty v Pardubickém kraji.

„Záchranáři horské služby jsou zejména v zimním období velmi vytíženi. Nové zázemí usnadní jejich práci a zkrátí dobu dojezdu k případným úrazům, kterých doufám, bude co nejméně,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová byla dnes 30.9. na návštěvě Pardubického kraje. Během této pracovní cesty se setkala s hejtmanem kraje Martinem Netolickým. Poté následovala prohlídka zrekonstruovaného Evropského domu, kde sídlí pobočka Centra pro regionální rozvoj.

Krátce po poledni ministryně podle plánu vyrazila směr Čenkovice, kde proběhlo slavnostní otevření nově zrekonstruované stanice Horské služby České republiky. Její výstavba, která je realizována na místě původního nevyhovujícího objektu, stála zhruba šest milionů korun. Podle náčelníka Horské služby Orlických hor Josefa Hepnera stanice nabízí větší a lepší ošetřovnu pro pacienty, což je především v zimě, kdy je evidováno více úrazů, velká výhoda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…