Ministryně Šlechtová: O uspořádání akcí v rámci konference OSN v Praze je už nyní značný zájem

05.01.2016 10:12

Zájemci o uspořádání doprovodné akce během mezinárodní konference OSN o bydlení a rozvoji měst „Evropský Habitat“, která se uskuteční ve dnech 16. až 18. března 2016 v Kongresovém centru Praha, mohou zasílat své návrhy.

Ministryně Šlechtová: O uspořádání akcí v rámci konference OSN v Praze je už nyní značný zájem
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Již nyní je o uspořádání doprovodných akcí značný zájem. Odpovídáme na četné dotazy především zahraničních partnerů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dodala: „Státníci a delegace z celkem 56 zemí severní polokoule budou mít možnost navštívit, kromě plenárního jednání členských států OSN, právě také řadu doprovodných tematických akcí. Zejména pro školy, města, kraje a nevládní či jiné organizace a instituce je zde jedinečná šance na představení svých aktivit, studií a názorů.“ 

Doprovodné akce (tzv. „side events“) budou probíhat ve stejných dnech jako konference v samostatných sálech Kongresového centra v dálce 1 až 1,5 hodiny. Pořádat je budou převážně účastníci sami. Prostor je zde ale i pro ostatní zájemce. V případě zájmu je nutné vyplnit a odeslat formulář s návrhem programu, který by se měl týkat bydlení a rozvoje měst. Může jít nejen o diskuzní panel, ale třeba také o výstavu či workshop. Vše pak posoudí odborná komise OSN spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a vybere ty nejzajímavější.

Formulář pro přihlášení doprovodné akce (v AJ) ke stažení zde: Side Event Application Template    . Formulář je nutno odeslat nejpozději do 31. ledna 2016 na: habitat3secretariat@un.org a v kopii na info@europeanhabitat.com . Podrobnější informace (v AJ) zde: Call for Side Events    .
 
Ministerstvo pro místní rozvoj, v jehož gesci je problematika bydlení, je garantem a spoluorganizátoram konference OSN „Evropský Habitat“, které se zúčastní několik tisíc zástupců zemí z Evropy, Asie a Severní Ameriky. Na stránkách www.europeanhabitat.com     bude ministerstvo postupně zpřesňovat informace o této akci. Tato významná mezinárodní konference bude předcházet celosvětovému summitu OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst „Habitat III“, který se uskuteční v říjnu 2016 v Ekvádoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).