Ministryně Šlechtová: Praha musí ihned odstranit rozpory se zákonem

12.12.2014 17:10

Vyjádření ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové k situaci kolem pražských stavebních předpisů.

Ministryně Šlechtová: Praha musí ihned odstranit rozpory se zákonem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Od Ministerstva průmyslu a obchodu dostalo MMR dopis s upozorněním na nutnost notifikace 26.září 2014. Na potřebu notifikace pak MMR písemně upozornilo Prahu již v únoru 2014 v rámci připomínkování návrhu PSP.

Upozorňovali jsme i na další dva rozpory návrhu se stavebním zákonem. Praha povinnost notifikace nesplnila a dodnes neodstranila vytýkané chyby, na něž stále upozorňujeme již téměř rok. Hlavním městem vydané stavební předpisy jsou proto v rozporu se zákonem. Ministerstvo zaslalo v říjnu výzvu k nápravě, do 15.prosince 2014 běží šedesátidenní zákonná lhůta.

Po celou dobu poskytujeme Praze maximální součinnost, aby rozpory předpisů se zákonem byly odstraněny. Mohu potvrdit, že proběhly tři oficiální schůzky, ze kterých existují i zápisy a také mohu potvrdit, že se příští týden sejdu s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou.

Pokud rozpor odstraněn nebude, nedává zákon o hlavním městě Praha ministerstvu jinou možnost než pozastavit účinnost Pražských stavebních předpisů, a to bez zbytečného odkladu po uplynutí lhůty k nápravě. Jedinou možností Prahy, jak se vyhnout pozastavení účinnosti, je okamžitě přijmout novelu předpisu, která by napravila vytýkané nedostatky a odstranila rozpory se zákonem.

Dále se k situaci budu vyjadřovat až po uplynutí lhůty k nápravě.

Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…