Ministryně Šlechtová: Program na podporu česko - slovenského příhraničí je výsledkem téměř dvouleté přípravy

26.04.2016 12:22

Ochrana životního prostředí, společné vzdělávací akce či spolupráce mezi občany. Na tyto a podobné aktivity vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství a rozvoje venkova Slovenské republiky výzvy k předkládání žádostí o podporu na projekty přeshraniční spolupráce v programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika. K dispozici na celé programové období je přes 90,1 mil. EUR.

Ministryně Šlechtová: Program na podporu česko - slovenského příhraničí je výsledkem téměř dvouleté přípravy
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Tento důležitý krok pro otevření programu je výsledkem téměř dvouleté přípravy programu a zejména intenzivního vyjednávání obou orgánů. Tento týden se setkám i se slovenskou ministryní zemědělství a rozvoje venkova. Schůzka přispěje k dalšímu zlepšení spolupráce. Velmi se těším na projekty, které nám tento společný program přinese,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. 

Ministerstvo pro místní rozvoj jako národní orgán programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství a rozvoje venkova, coby řídicím orgánem, vyhlásilo výzvy k předkládání projektových žádostí o nenávratný finanční příspěvek na realizaci projektů. Jedná se o výzvy:

1. Kvalitní životní prostředí (investiční priorita 4) – Ochrana a obnova biologické diverzity a půdy a podpora ekosystémových služeb včetně sítě NATURA 2000 a zelených infrastruktur s alokací 2 704 000 EUR a s datem ukončení k 31. 8. 2016,

2. Rozvoj místních iniciativ (investiční priorita 5) – Podpora právní a administrativní spolupráce a spolupráce mezi občany a institucemi s alokací 4 506 942 EUR a s datem ukončení k 25. 7. 2016,

3. Využívání inovačního potenciálu (investiční priorita 1) - Příprava a vykonávání společných vzdělávacích, odborných vzdělávacích a školících programů s alokací 2 974 000 EUR a s datem ukončení k 25. 7. 2016 a

4. Kvalitní životní prostředí (investiční priorita 3) – Zachování, ochrana, podpora a rozvoj přírodního a kulturního dědictví s alokací 14 332 000 EUR a s datem ukončení k 31. 8. 2016.

Celé texty výzev včetně realizační dokumentace nutné pro podání žádosti je možné získat na:
http://www.sk-cz.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.