Ministryně Šlechtová: První proplacené prostředky hlásí Operační program Technická pomoc

25.01.2016 14:37

První platby na účty příjemců v novém Operačním programu Technická pomoc pro období 2014-2020 byly proplaceny. Následovat budou brzy další.

Ministryně Šlechtová: První proplacené prostředky hlásí Operační program Technická pomoc
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Jde o jedny z prvních plateb v novém programovém období pro příjemce, což dokazuje, že systém je již připraven po všech stránkách pro realizaci projektů. V následujících týdnech se očekává, že budou schváleny další projekty z tohoto operačního programu, tentokrát hlavně na činnosti Národního orgánu pro koordinaci a Platebního a certifikačního orgánu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Jde o projekty úřadů regionálních rad na financování jejich chodu po 1. 1. 2016. Jedná se o částku bezmála 240 milionů korun, kterou Ministerstvo pro místní rozvoj poskytuje prostřednictvím Operačního programu Technická pomoc.

Operační program Technická pomoc pro období 2014-2020 slouží především k zajištění monitorování, řízení a kontroly efektivního využití evropských finančních prostředků, k zajištění informovanosti o ESI fondech, pro podpůrné studie a hodnocení. Cílem OPTP je napomáhat snadnějšímu a efektivnějšímu přísunu prostředků z Evropských fondů v období 2014-20. Příjemci podpory z OPTP jsou orgány veřejné správy (Ministerstvo pro místní rozvoj, Ministerstvo financí, Úřad vlády ČR, atd.) a regionální partneři.Celková výše finanční alokace, která je určená na projekty financované z OPTP 2014 – 2020 je cca. 6,1 miliard korun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …